Kognitív és önismereti kaland Mexikóban 2021

Utazz, pihenj, tapasztalj, tanulj, ismerd meg magad, másokat és a téged körülvevő világot egy másik szemszögből.
couch_b1_feher_WEB

Elfoglalt személy vagy.

Kevés időd jut a hobbidra, pihenésre, feltöltődésre. Magadra.
Napi több órát vezetsz, a dugóban bosszankodsz, kihasználatlan, elfecsérelt időnek tartod. Elkezdesz már a kocsiból telefonálgatni, próbálod elindítani a napi ügyeidet, hiszen mi mást tudnál tenni?Felőrölnek a mindennapok. Telefonhívások, e-mailek, meetingek off-line és online. Néha szembejön egy új perspektívát nyitó bejegyzés a facebookon, vagy egy gondolatébresztő kisvideo az instagramon.

Másnapra kimegy a fejedből és folytatódik minden elölről.

Terápia, coach, segítő nem mindig elég, hogy kiszakítson. Az én-idő, mintha nem is lett volna.

Ugyanezt folytatod az irodában...

Rád férne egy restart. El kellene utazni. Valami egészen újat csinálni. A Körutat lecserélni az tengerparti sétányra, a telefont a fényképezőgépre, a rendelt kaját valami szuper egészségesre, a közösségi médián posztolt motivációs szövegeket személyre szabott, bizonyíték alapú, kipróbált és használható eszközökre.

A szomszédok hangoskodását és az utca morajlását a tenger zenéjére, a cumbia ritmusára. Az unalomig hallgatott rádió slágereket a Mariachi dalára. 

Napközben tréningek, önismereti ülések a hotel parkjában, este könnyű vacsorák, koktélok és aki amit szeretne választani a temérdek fakultatív programból. 

Minden egészséges, jól működő embernek szüksége van arra, hogy töltsön is, ne csak tüzeljen. Mindenki megérdemli az én-időt, a kiszakadást, a menekülést. Ha legalább egy kis időre is. Megérdemeljük Utazz, pihenj, tapasztalj, tanulj, ismerd meg magad, másokat és a téged körülvevő világot egy másik szemszögből.

TE megérdemled.

A Coach 52 Services 2021-ben egy 11 napos program keretében elhozza Neked a lehetőséget, hogy elmenekülj, hogy magaddal lehess olyan minőségben, amilyenben még talán sosem lehettél.

Miért CBT? (Cognitive Behavioral Therapy)

A Kognitív Viselkedés Terápia jelenleg az egyik legszexibb irányzata a lélektudományoknak. A neve talán ijesztő elsőre, mindamellett egy jól begyakorolható, bizonyíték alapú eszköztárról beszélünk. Célja, hogy megtanuljuk rajtakapni magunkat, hogy nem minden gondoltunk igaz vagy legalábbis helytálló és begyakoroljuk ezeket megváltoztatni, átstrukturálni egy jobb én-állapot és pozitívabb érzések megélése érdekében. 

Időpontok:

2021. december 2 – 13.
2022. január 20 – 31.
2022. március 8. – 19. 

A részvételi díj tartalmazza:

A részvételi díj nem tartalmazza:

Szállás:

Paradisus Playa Del Carmen ötcsillagos luxusszállodában all inclusive ellásással

A szálloda Cancún repterétől kb. 50 percre fekszik, a Karib-tenger partján, egy védett mangrove erdő lenyűgöző ölelésében. Az ötcsillagos luxusszálloda idilli, csodás természeti környezetben, ámulatba ejtő fehérhomokos karibi-stranddal, krisztálytiszta vízzel várja a vendégeit. A lakosztályok mellett a szálloda exkluzív “The Reserve” szolgáltatásaival magas minőségű, prémium szolgáltatásokat kínál egyedül utazóknak és pároknak egyaránt. 

A kényelmesen berendezett tágas, trópusi kertre néző Junior lakosztály tökéletes nyugalmat biztosít a pihentető kikapcsolódáshoz. 

Programtervezet

0. nap

1. nap

2. nap

Milyen lehetőségek rejlenek a következő napokban?

- Délutáni és esti programok -

Délután szieszta, strandolás, koktélok, zene 🙂


Személyes CBT ülések


Este közös vacsora, beszélgetés, nevetés.

3. nap

Reggeli után megismerjük saját viselkedésünk és kommunikációnk jellemzőit, annak érdekében, hogy könnyebben kapcsolódhassunk másokkal, egyszerűbben érvényesíthessük érdekeinket, egyszóval eredményesebben működhessünk.
Érezted már azt, hogy értetlenekkel vagy körülvéve?

Változtass és a körülötted lévő világ is megváltozik. Az önismeret, magatartás-ismeret nem ördögtől való, nem kell hozzá más, csak egy kis elmélet, bepillantás, felismerés és gyakorlás.

Napközben ebéd a bőséges svédasztal kínálatból.
Az önismeret oltárán talán még egy-két ital is belefér napközben...

Ebéd után egyéni fakultatív kirándulás Xcaret-be késő estig 

4. nap

Mennyire ismered a mindennapi működésed?

5. nap

Mit gondolsz mennyit jelent, amikor kimondasz egy szót?
Reggeli után bevezetjük magunkat a saját fantáziavilágunkba. Megismerjük, hogy az események, amelyeket kiértékelünk, ami alapján gondolkodunk és érzünk, vajon a másik félnek is ugyanazt jelentik-e. Kognitív torzításaink, azaz a leggyakrabban átölelt logikai hibáink.

6. nap

Mexiko_05

Egész napos kirándulás Chichen Itzába, ahol a Kukulkán piramis lábánál mindenkinek lehetősége nyílik a végtelenül cikázó energiák pozitív hatásainak megtapasztalására. 

Vacsora után egyéni megélések és élménybeszámolók..  

“Fakultatív” Margarita készítő és kóstoló verseny. 

7. nap

- Délutáni és esti programok -

Délután folytatódnak a megkezdett kognitív viselkedés terápiás konzultációk.

Vacsora után pedig a tengerparton szivaretikett és egy kiváló mexikói szivar kóstolása vár minden bátor érdeklődőre. Természetesen a hozzáillő tequila társaságában.

 

8. nap

Hogyan szeressem magam?

Megnézzük, vajon hány kifogást használunk a mindennapokban és mivel gátoljuk a gondolkodásmód-váltásunkat. Hogyan legyünk magunkkal elfogadóak, ha ez mégsem sikerül, és mi lehet a siker kulcsa? Empátia és ítéletmentesség, tudatosság és önszeretet a testemnek és a lelkemnek. 

- Esti program -

Folytatódnak a megkezdett egyéni konzultációk.

9. nap

Hogyan is álljak ki magamért?

Amikor felborul az adás-kapás egyensúly. Amikor nem tisztelik a határaim. Amikor úgy gondolom, többet vagy mást érdemlek.
Az szuper, hogy mindenkire figyelünk, mindenkiről tudjuk (és nem) hogy mit fog a jövőben érezni. De hol vagyok én? Nem tehetek meg bizonyos dolgokat, amiket szeretnék, mert a másik majd biztos neheztelni fog rám? De hol vagyok én? Ki foglalkozik velem, ha nem én?
A NEM- et mondás művészete.

10. nap

11. nap

Hogyan hatottak Rád az elmúlt napok?

Mexiko_06

Aki ebben a 11 napban elkísér...

Bori Márk

Figyelek és kérdezek, hipotéziseket vonok. Figyelek és visszafogalmazok. Nézőpontot csúsztatok. Coaching szemléletű támogatás, empátia és feltétel nélküli elfogadás. Kedvenceim a kognitív viselkedésterápiás eszközök, rogersi személyközpontú szemlélet.