Egészség- és járványügyi információk

Az utazás minden szereplője számára alapvető elvárás a hatályos járványügyi előírások maximális betartatása. Ezt szem előtt tartva az alábbiakban összeszedtük a legszükségesebb információkat:

A nemzetközi repülőterek teljes területén kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése mind az utasok, mind pedig a repülőtéri alkalmazottak számára. A repülőtereken a fertőzés kockázatának minimalizálása érdekében a felületeket folyamatosan fertőtlenítik, a 1,5 méteres távolságtartást a padlón elhelyezett matricák jelölik, a tranzitterületeken minden második ülésre tiltó matricákat helyeztek, minden jól látható helyen kézfertőtlenítő automatákat helyeztek el.

Az Air France aktuális járványügyi előírása szerint csak olyan személy szállhat fel a járataikra, aki 48 óránál (a mintavétel időpontjától számítva) nem régebbi negatív PCR teszttel rendelkezik.

A Dominikai Köztársaságba való belépés előtt minden személynek ki kell töltenie az egészségügyi minisztérium honlapján elérhető egészségügyi menlevelet (pase de salud), valamint rendelkeznie kell a tartózkodás teljes időtartamára érvényes olyan utazási biztosítással, amely az esetleges karantén költségét és a COVID-19 betegség ellátást is fedezi. A légi utón belépő személyekre nem vonatkozik karanténkötelezettség.

A tiszta kéz, segítő kéz, a maszk életet menthet!​