Máté A Coach52-ről

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
A Coach52 közösségének megalapítóit nagyjából egy éve ismertem meg. Legnagyobb meglepetésemre egy hónappal később már együtt dolgoztunk.

A meglepetések azóta sem értek véget. Az emberbarát, segítő hozzáálláson felül ugyanis a Coach52 közösségének egyik legfontosabb jellemzője az alkalmazkodó, empatikus, a résztvevők igényeire szabott, széles eszköztárból improvizáló, gyakorlati megközelítés.
Nincs két egyforma tréning, mivel nincs két egyforma csoport sem.  Azonban a sokféle, szerteágazó területen szerzett tapasztalat átemelhető, oda-vissza alkalmazható.

A csapat rendszeresen tart kommunikációs és önismereti tréningeket vidéki kórházban (az igazgatóságtól a sürgősségi beteg osztályig), budapesti gimnáziumban és hotelben, logisztikai cégeknél, és nagy múltú, jó nevű éttermekben egyaránt.  Tagjai emellett tanítanak és tehetséggondozással is foglalkoznak.

Ami minden feladatban, alkalomban közös, az az elméleti tudás átadását számtalan gyakorlattal mélyítő attitűd. Nincsenek sablonok, bejáratott, általunk univerzális érvényűnek vélt, keretbe erőltetett tréningek.  A hangsúly a másikra való odafigyelésen van, azoknak a kapcsolódási pontoknak a feltérképezésén, amelyek segítségével egy bizalmi légkörben, konstruktívan tudunk dolgozni a csoport és az egyén problémáinak megoldásán.  

Mindig az adott hely konkrét, aktuális problémái vannak a középpontban, ehhez pedig elengedhetetlen a tudatos jelenlét, a nyitottság.  Ezekben a nehéz helyzetekben jól jön egy higgadt, külső szemlélő segítsége. Azt látom, hogy közösségünk minden tagja mély empátiával, odafigyeléssel, és profizmussal fordul a tréningek résztvevői felé, ritkán távozik bárki „üres kézzel”.  Őszinte és fesztelen légkörben tudunk beszélgetni, dolgozni olyan problémákon, amik korábban leküzdhetetlennek tűntek.

Fontos számunkra hogy tanuljunk, bővítsük az eszköztárunkat. A legfontosabb tanulságokat a „terepen”, a munkánk során szerezzük, hála a résztvevők belénk vetett bizalmának, a közösen elért eredményeknek. Emellett mindenki szélesíti azt a saját tudásanyagot, amivel gazdagítani tudja a csapat munkáját. Az autogén tréningek, a jóga, a zeneterápia mind-mind olyan területek, amelyeket munkánk egyéni, és szerteágazó területeiről hozunk magunkkal, ugyanakkor remekül integrálhatóak közösen képviselt értékrendünkbe. Van köztünk korábbi étteremvezető, szociális munkás, és olyan is, aki másodállásban zenész.

Ami összetart minket, az az őszinte segíteni akarás, a tréningek és coaching olyan kevésbé bejáratott területeire való belépés, ahol nem a profit orientált szemlélet áll a középpontban. Ezért business és life coachingjaink, hotel és éttermi tréningjeink mellett nagy hangsúlyt fektetünk a közszolgálati szférában dolgozókkal való közös munkára. Hisszük, hogy akár a kórházak dolgozói, akár az iskolák tanárai, sőt diákjai, ugyanakkora hasznát veszik a hétköznapokat, munkát, kapcsolatokat megkönnyítő eszközöknek, mint az üzleti világ szereplői. Szeretnénk a legszélesebb körben átadni azt a tudást, amelyet mi is nap, mint nap alkalmazunk, éppen ezért a legnagyobb nyitottsággal fordulunk olyan intézmények felé is, amelyek vonatkozásában a coaching, illetve tréning szavak elsőre idegennek tűnhetnek. Emellett foglalkozunk egyéni és párkapcsolati coachinggal is, egészen iskolás kortól, az adott életszakasz, élethelyzet, kapcsolat céljaira fókuszálva. 

"KÉRDEZZ - FELELEK"

KÉRDÉSED TÁMADT?

Ha gondolatokat ébresztett a bejegyzésünk és szeretnéd, hogy a Te személyes helyzeted is jobban körüljárjuk, írj nekünk üzenetet. Fejtsd ki hol tapasztalsz elakadást vagy milyen területen szeretnél változást elérni és közösségünk tagjai rövid időn belül emailben válaszolnak a feltett kérdésre. Beszélgessünk!