„Erős nő képző” – avagy a nő a teremtés koronája

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Igen. Jól látod. A nő a teremtés koronája. Szerintem. Nem azért, mert magam is nőnek születtem, hanem azért, mert az én utam is hosszú volt idáig. Idáig, amíg eljutottam. Addig, hogy szeressem magam annyira, amennyire csak lehet.

Na de ez az írás csak közvetve szól rólam. Ez az írás arról szól, hogyan tudsz TE magad erős nő lenni és úgy látni magad, hogy TE vagy a teremtés koronája. Szóval ez az írás Rólad és Neked szól.

A minap számot vetettem azzal, hogy milyen a segítő szakmában dolgozni és átgondoltam az eddig hozzám fordulókat. Érdekes megélés volt, hogy szinte mindenkit láttam magam előtt egy pillanatra az elmúlt 6 évből.

Nagy meglepetésemre felfedeztem, hogy az esetek 90%-ban lányok, hölgyek, asszonyok, tehát NŐK azok, akik felkeresnek elakadásaikkal, problémáikkal, eszköztáruk bővítésével. Azt is felfedeztem, hogy amikor elindítok egy folyamatot nem árulok zsákbamacskát. A nulladik alkalom után belövünk egy kb folyamat vége időt és azt is, hogy miben tudok a segítségére lenni az adott témában megkeresőnek.

Ahogy így végignéztem a mostani folyamataimat és a már „kifutott eseteket” úgy hasított belém a felismerés, hogy de hisz mindenki erős, magabiztos, a jogaival tisztában lévő és szükségleteit, érzéseit megfogalmazó NŐ lett. Szinte ugrálni tudtam volna örömömben. Valahogy sosem méláztam el ezen, csak az adott folyamat végét ünnepeltük meg. De azt, hogy közben ki mivé vált – beleértve engem is – talán sosem.

Szóval ez az írás nem a trükkökről vagy közhelyes praktikákról szól, hanem a háláról. Nektek, ahogy a bizalmatokba engedtetek/engedtek és ahogy, mint egy csodás táncban együtt fejlődhetek veletek ezen az úton. Volt, aki azzal keresett fel, hogy nem boldog a házasságában. Volt, aki azzal, hogy nem jön ki a szüleivel. Volt olyan is, aki a munkájában szeretett volna egyenjogúságot és akadt olyan is, akit megviselt egy szakítás.

Egy dolog mégis közös volt bennük: az AKARAT. Akarat arra, hogy változzanak, hogy változtassanak és a hit abban, hogy magunk változása idézi elő környezetünk reakcióit, így változását is.

Persze minden folyamat különböző, hiszen ti is különbözőek vagytok, valakinek elég 3 hónap, valakinek pár év, valakinek örökre szólhat ez. Hogy rajta kapd magad mikor vagy frusztrált attól, hogy a munkahelyeden vagy a családodban vagy a barátaid körében valaki úgy viselkedik, hogy azzal nem teszi szebbé a napod.

Hogy rajta kapd magad, hogyan reagálsz erre. Aztán hogy rajta kapd magad, mikor állsz készen. Mikor állsz készen arra, hogy ezt kifejezd. Mikor állsz készen arra, hogy ez ne harc legyen, hanem szép szavak, érzések és mögöttük rejlő szükségleteid kifejezése. Mikor állsz készen arra, hogy elhidd, ehhez jogod van. Hisz jogod van önmagadnak lenni. Jogod van magad választani!

Ilyen vagyok én is. Az örökre tartó csoportot erősítve, mindannyitokban látva magam vagy az életem egy piciny részét. Erőt merítve belőletek és adva nektek vissza, hogy merjetek. Nem tudom azt mondani nekem nem voltak vagy nincsenek traumáim. Mindenkinek vannak.

Verbális erőszak (divatos nevén bullying), boldogtalan házasság, halálesetek. Az én történetem is ezek mentén halad. Feldolgozásban, tanulásban és kifejezésben. Mára látom, hogy voltak idők, amikor én sem tudtam megvédeni magam, mert egyszerűen eszközöm sem volt rá. Látom, hogy milyen erővel bír a saját hangom hallatása.

Látom, hogyan hat ez a környezetemre.

Végül látom magam úgy is, mennyire felnézek rátok és közben nagyon nagy hálát érzek, mert ti lettetek a legnagyobb tanítóim.

Miközben én – legjobb tudásom szerint – igyekezlek Benneteket a legerősebbé tenni. Hogy ti legyetek a teremtés koronája. Mert jogotok van hozzá!

Köszönöm Nektek!

"KÉRDEZZ - FELELEK"

KÉRDÉSED TÁMADT?

Ha gondolatokat ébresztett a bejegyzésünk és szeretnéd, hogy a Te személyes helyzeted is jobban körüljárjuk, írj nekünk üzenetet. Fejtsd ki hol tapasztalsz elakadást vagy milyen területen szeretnél változást elérni és közösségünk tagjai rövid időn belül emailben válaszolnak a feltett kérdésre. Beszélgessünk!