Új év-új élet… vagy inkább csak a régit kellene rendbe tenni?

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
A jól sikerült Szilveszter este után egy meglehetősen hosszú autóút várt rám, mialatt- természetesen utasként- a telefonomat bújtam.

Szembe jött végtelen feladvány:

Az első 3 szó, amit meglátsz, fogja jellemezni az új évedet!
Fogalmazz meg 3 dolgot, amire a legnagyobb szükséged van az új évben!
Írd le 3 szóban, mit szeretnél változtatni!

Ilyenek és ehhez hasonlók, a hármas szám teljes uralmával. Természetesen az ember első reakciója egy ilyen olvasása után, hogy megpróbál választ adni, megpróbálja átgondolni, megfogalmazni, hogy mit kellene másképp alakítania, vagy éppen mire lenne szüksége. A tényleges hozzászólásig már nem jutottam el, elméleti síkon zajlott a dolog. Részemről a második lépés az volt, hogy elkezdtem olvasni mit írtak mások. Meglepődve tapasztaltam, hogy legtöbben szeretetet és minőségi időt szeretnének, amit azokkal töltenének el, akiket szeretnek.

A felismerést jónak tartom, viszont megfogalmazódott egy kérdés. Miért kell új év ahhoz, hogy több időt töltsünk azokkal, akiket szeretünk? Nem lehet, hogy elég volna a régi kerékvágást kicsit felújítani? Mi gátol meg minket abban, hogy minőségivé tegyük az együtt töltött időt?

Őszinte öröm, ha valaki felismeri, hogy kevés ideje van a szeretteire. Még nagyobb piros pont, amiért ezen változtatni szeretne. De ehhez, véleményem szerint, bőségesen elegendő az elhatározás. Nem kell hozzá új év, sem új élet.

Egyszer olvastam, hogy a legtöbb diéta is azon bukik el, hogy az emberek hétfőtől,  a hónap elejétől, vagy az ünnepek utántól kezdenek el odafigyelni magukra. A veszély abban rejlik, hogy a határidő előtt, még utoljára túltöltik a tárat és pukkadásig eszik magukat. Ilyenkor sikerül plusz kilókat felszedni és máris hátrányt felhalmozni. Az időpont pedig könnyen kitolódik a következő hétfőre vagy a következő hónap elejére.

Vajon a szeretteinkkel töltött minőségi időt is el tudjuk tolni egy héttel vagy hónappal? Tényleg van erre lehetőségünk? Mi van, ha addig halogatjuk, míg elkésünk?

Mindenkinek azt kívánom, hogy az egymással töltött idő nagy mézescsupra ne járjon úgy, mint a konditermek. Ne csak az év elején legyen tele, aztán fokozatosan ürüljön ki teljesen. Ne az év elejétől várjunk ehhez lendületet.

Figyeljünk oda egymásra, szeressük egymást határidők és korlátozások nélkül. Ma.

"KÉRDEZZ - FELELEK"

KÉRDÉSED TÁMADT?

Ha gondolatokat ébresztett a bejegyzésünk és szeretnéd, hogy a Te személyes helyzeted is jobban körüljárjuk, írj nekünk üzenetet. Fejtsd ki hol tapasztalsz elakadást vagy milyen területen szeretnél változást elérni és közösségünk tagjai rövid időn belül emailben válaszolnak a feltett kérdésre. Beszélgessünk!