Kognitív és önismereti kaland Mexikóban 2022

A Coach 52 Services és a B2Sky Travel szervezésében utazz, pihenj, tapasztalj, tanulj, ismerd meg magad, másokat és a téged körülvevő világot egy másik szemszögből.
couch_b1_feher_WEB

Elfoglalt személy vagy?
Felőrölnek a mindennapok? A munka, a határidők, a hajszoltság, a család, gyerekek, szülők körüli feladatok és a médiából ömlő hírek szorongatnak? Telefonhívások, e-mailek, meetingek off-line és online – ki sem látszol a munkából? 

Rád férne egy restart?

Néha szembejön egy-egy új perspektívát mutató bejegyzés a facebookon vagy egy gondolatébresztő kisvideó az instagramon, de másnapra kimegy a fejedből, és folytatódik minden elölről? Egy-egy terápia, coach, segítő nem mindig elég, hogy kiszakítson a mókuskerékből. Az én-idő számodra szinte nem is létezik? A napi stressz és túlhajszoltság már az esti pihentető alvásra is kihat?

El kéne utazni! Valami egészen újat csinálni. Az utcádat lecserélni a Karib-tenger parti sétányra, a telefont a fényképezőgépre, a rendelt kaját valami szuper egészségesre, a közösségi médián posztolt motivációs szövegeket személyre szabott, bizonyíték alapú, kipróbált és használható kognitív terápiás eszközökre.

A szomszédok hangoskodását és az utca morajlását az tenger zenéjére, a cumbia ritmusára. Az unalomig hallgatott rádió slágereket a Mariachi dalára.

Nap közben tréningek, önismereti ülések a szállodában, este könnyű vacsorák, koktélok és temérdek fakultatív program.

Utazz, pihenj, tapasztalj, tanulj, ismerd meg magad, másokat és a téged körülvevő világot egy másik szemszögből.

TE megérdemled.

A Coach 52 Services és a B2Sky Travel 2022-ben egy 8 napos program keretében elhozza Neked a lehetőséget, hogy magaddal lehess olyan minőségben, amilyenben még sosem lehettél.

Programtervezet

Miért CBT? (Cognitive Behavioral Therapy)

A Kognitív Viselkedés Terápia jelenleg az egyik legszexibb irányzata a lélektudományoknak. A neve talán ijesztő elsőre, mindamellett egy jól begyakorolható, bizonyíték alapú eszköztárról beszélünk. Célja, hogy megtanuljuk rajtakapni magunkat, hogy nem minden gondoltunk igaz vagy legalábbis helytálló és begyakoroljuk ezeket megváltoztatni, átstrukturálni egy jobb én-állapot és pozitívabb érzések megélése érdekében. 

0. nap

Utazás előtt

1. nap

Milyen lehetőségek rejlenek a következő napokban?

2. nap

Délelőtt: Miért alszunk?

Délután: Hogyan szeressem magam?

Megnézzük, vajon hány kifogást használunk a mindennapokban és mivel gátoljuk a gondolkodásmód-váltásunkat. Hogyan legyünk magunkkal elfogadóak, ha ez mégsem sikerül, és mi lehet a siker kulcsa? Empátia és ítéletmentesség, tudatosság és önszeretet a testemnek és a lelkemnek. 

- Esti program -

Folytatódnak a megkezdett egyéni konzultációk.

3. nap

Reggeli után megismerjük saját viselkedésünk és kommunikációnk jellemzőit, annak érdekében, hogy könnyebben kapcsolódhassunk másokkal, egyszerűbben érvényesíthessük érdekeinket, egyszóval eredményesebben működhessünk.

Érezted már, hogy értetlenekkel vagy körülvéve?

Változtass és a körülötted lévő világ is megváltozik.
Az önismeret, magatartás-ismeret nem ördögtől való, nem kell hozzá más, csak egy kis elmélet, bepillantás, felismerés és gyakorlás.

Napközben ebéd a bőséges svédasztal kínálatból. Az önismeret oltárán talán még egy-két ital is belefér napközben…

Este közös vacsora és játék a Karib tenger partján a karibi életérzés jegyében.

4. nap

Délelőtt: Az alvás varázsa

Bemelegítő előadás az alvásról – hogyan alszunk, miért alszunk? Az alvási szokások feltérképezése (Időtartam, ébredés időpontja, alvástípusok). Teszt kitöltés és kiértékelés.

Délután:

Mit gondolsz mennyit jelent, amikor kimondasz egy szót?

Bevezetjük magunkat a saját fantáziavilágunkba. Megismerjük, hogy az események, amelyeket kiértékelünk, ami alapján gondolkodunk és érzünk, vajon a másik félnek is ugyanazt jelentik- e.

- Esti program -

Bevezetés a tequila világába. Autentikus kóstolás és koktélkészítés.

5. nap

Javasolt fakultatív program

Egész napos kirándulás Chichen Itzába, ahol a Kukulkán piramis lábánál mindenkinek lehetősége nyílik a végtelenül cikázó energiák pozitív hatásainak megtapasztalására.

Mexiko_05

6. nap

Miért fontos elmondani, hogy mire van szükségem?

Miért várom el, hogy a másik tudja, hogy adott pillanatban mire van szükségem, vagy mit szeretnék, amikor én sem tudom, vagy nem kommunikálom ezt kifelé.

Délelőtt: Alváshigiéniai tanácsok – hogyan segítsd magad elaludni

Ebéd után elkezdjük felfedni saját szükségleteinket és ehhez tartozó érzéseinket. Mi történik, amikor teljesül, amire vágyom és milyen az, amikor nem. Megismerünk egy modellt, ami túlmutat a hétköznapi kommunikáción. Ami kultúránkban annyira szokatlan, emellett annyira egyszerű és jól működő. Ami empátiát fogalmaz meg, saját érzést keres és mond ki, szükségletet fejez ki, mindezt saját magunkra irányítva. Majd kér.

- Délutáni és esti programok -

7. nap

Hogyan hatottak Rád az elmúlt napok?

Kis és nagy csoportos feladatok és gyakorlatok a belső utazásunk történetéről. Mit tanultam magamról? Miben fogok változtatni? Hogyan fogok elindulni ezen az úton, mikor hazaérek?

Időpont:

További részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot!

Részvételi díj:

További részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot!

A részvételi díj tartalmazza:

A részvételi díj nem tartalmazza:

b2sky-logo

Szállás:

Royal Solaris Cancun ötcsillagos szálloda all inclusive ellátással

A szálloda Cancún repterétől kb. 15 percre fekszik, a Karib-tenger partján, a Punta Nizuc-i félszigeten. Az ötcsillagos luxusszálloda idilli, csodás természeti környezetben, ámulatba ejtő fehérhomokos karibi-stranddal, krisztálytiszta vízzel várja a vendégeit. 

Aki ebben a 8 napban elkísér...

Bori Márk

Figyelek és kérdezek. Figyelek és visszafogalmazok. Nézőpontot csúsztatok. A személyközpontú, ítéletmentes, feltétel nélkül elfogadó és empatikus megközelítésben hiszek. Kedvenceim a kognitív viselkedésterápiás eszközök minden mennyiségben.

Miért én kísérlek?
Egyszer komoly válaszút elé kerültem. Egy olyan, az egészségemre kiható kihívással találtam szemben magam, amit akkor nem tudtam megugrani. Trauma, tagadás, eltávolodás magamtól és mindenkitől és a depresszió. Negatív gondolatok, negatív érzések, el-, és bezárkózás.
Nem láttam kiutat.

Aztán egy reggel egy e-mailre keltem: CBT képzés. Tudtam, hogy valami kognitív dolog – gondolatok, érzések… Jelentkeztem, felvételiztem, felvettek, végigcsináltam. Imádtam minden percét. Megtanultam, hogy tök jó a pozitív pszichológia alkalmazása, ha el tudom fogadni, hogy nem pozitív, szuper és csodás mindig minden.

Megtanultam megismerni az érzéseim. Megtanultam kimondani ezeket. Megtanultam felismerni, hogy a negatív érzéseket negatív gondolatok hozzák elő, amelyek csupán kis százalékban igazak és bizonyított tények. Megtanultam ezeket megvizsgálni és – ha hibásak – átstrukturálni. Észrevettem az életem minőségi változását, és mások is. Egyszerre láttam a kiutat. Nem kerítettek hatalmába a negatív gondolatok okozta negatív érzések.

Nem tűntek el a démonjaim. De megismertem őket. Kiismertem őket. Már nem félek tőlük. Vannak még nehéz pillanatok, de nem határoznak meg többé. Ezt a tudást szeretném átadni. Ebben hiszek. Én vagyok az élő példa, hogy működik. Egészséges, jól működő emberré váltam. Éberré. Valakinek kísérő, valakinek segítő, valakinek példakép, magamnak csoda, amit elértem.

Dolgozzunk együtt magunkon, magunkért.

Kérdésed van? Vedd fel a kapcsolatot velünk!